Kina će vidjeti porast izlazaka, ulazaka tijekom nadolazećih praznika

Kina će doživjeti porast dolaznih i odlaznih tokova putnika tijekom nadolazećeg praznika Dragon Boat Festivala, prema prognozi Nacionalne imigracijske uprave (NIA) u utorak.

Očekuje se da će dnevni vrhunac izlazaka i ulazaka u luke diljem zemlje premašiti 1,4 milijuna tijekom trodnevnih praznika koji počinju od četvrtka, objavila je NIA, dodajući da će dnevni prosjek doseći 1,28 milijuna, više nego dvostruko više od istog razdoblje prošle godine.

Protoci putnika u glavnim zračnim lukama bit će svjedoci stabilnog oporavka. Očekuje se da će broj dolaznih i odlaznih putovanja u međunarodnoj zračnoj luci Beijing Capital, međunarodnoj zračnoj luci Shanghai Pudong i međunarodnoj zračnoj luci Guangzhou Baiyun biti dnevni prosjek od 28.000, 51.000 odnosno 23.000.

Za izlazne putnike između Guangdonga i Macaa te Hong Konga, očekuje se da će luke Gongbei, Luohu i Futian nositi dnevni prosjek od 320.000, 178.000 odnosno 152.000 putovanja, prema NIA-i.

Administracija je zatražila od imigracijskih vlasti da otvore više inspekcijskih kanala i objave informacije o protoku putnika u lukama za referencu putnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)