Forum o organskoj poljoprivredi počinje u Datongu u sjevernoj Kini kako bi se promicao visokokvalitetni razvoj poljoprivrede

Deseti po redu China Datong Chehe međunarodni forum organske poljoprivrede započeo je u Datongu, sjevernokineskoj pokrajini Shanxi, 19. kolovoza.

S temom „Ekološka poljoprivreda promiče skladan ruralni razvoj“, forum je privukao preko 200 domaćih i inozemnih poznatih stručnjaka, znanstvenika i praktičara u područjima organske poljoprivrede i ruralne revitalizacije.

Posljednjih godina, kao baza opskrbe visokokvalitetnim poljoprivrednim proizvodima, poljoprivredni razvoj Datonga zadržao je dobar trend.

Smješten u glavnoj zoni rasta usjeva, okrug Lingqiu u gradu Datong važan je proizvođač visokokvalitetnih žitarica u Kini.

Od 2013., okrug Lingqiu je razvoj organske poljoprivrede preuzeo kao važan put za promicanje strukturne reforme poljoprivredne ponude i ostvarivanje poljoprivredne modernizacije, te je aktivno istraživao integraciju poljoprivredne proizvodnje, života i ekologije.

Trenutačno je županija izgradila 30.000 mu baza za proizvodnju organske hrane, uključujući 13 baza za organsku certifikaciju, s certificiranom površinom od 10.000 mu. Ukupna vrijednost proizvodnje organske poljoprivrede dosegla je 500 milijuna juana.

Na forumu je županija Lingqiu dobila nagradu “Hometown of Organic Agriculture” zajedno od strane Svjetske konferencije o revitalizaciji ruralnih područja, Kineske konferencije o organskoj proizvodnji i organizacijskog odbora China Datong Chehe International Organic Agriculture Forum, te je pokrenuta ceremonija globalne komunikacije brenda. Osim toga, pet okruga, uključujući okrug Lingqiu, okrug Yang u provinciji Shaanxi, okrug Wanzai u provinciji Jiangxi, okrug Xichong u provinciji Sichuan i okrug Xiashan u gradu Weifang u provinciji Shandong, potpisali su sporazum o zadrugama na županijskoj razini za organsku poljoprivredu, i izdali zajedničku deklaraciju o suradnji u ekološkoj poljoprivredi.

China Datong Chehe International Organic Agriculture Forum održava se devet uzastopnih sesija od 2014. godine, a postao je godišnji veliki skup i važna platforma za razmjenu vrhunskih teorijskih i tehničkih dostignuća u području organske poljoprivrede.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)