Album o BR digitalnoj ekonomiji debitira na Trećem forumu za međunarodnu suradnju Pojas i put

Kinesko-engleski dvojezični album pod nazivom “Digitalna ekonomija doprinosi uključivom rastu, koristi za sve” objavljen je u srijedu na Forumu na visokoj razini o digitalnoj ekonomiji Trećeg foruma za međunarodnu suradnju “Jedan pojas, jedan put”.

Album govori o zajedničkim naporima Kine i zemalja sudionica Inicijative Pojas i put (BRI) u promicanju inovacija i razvoja digitalnog gospodarstva.

Zajednički su ga sastavili Kineska služba za ekonomske informacije, odjel za inovacije i razvoj visoke tehnologije Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme i Nacionalna uprava za podatke.

Digitalna ekonomija odgovara budućem trendu razvoja svijeta. Otkako je predložen 2017., Digitalni put svile BRI-ju je dao potpuno nove konotacije i služi kao važan pokretač za razvoj visoke kvalitete. Uz napredak konkretnih projekata, digitalna suradnja donijela je nove mogućnosti i veći razvojni prostor za više zemalja sudionica BRI-ja.

U pogledu digitalne infrastrukture, Kina i zemlje sudionice poboljšale su suradnju u područjima kao što su komunikacije i internet. Neki projekti, uključujući ZTE-ov Village Connectivity Program, unaprijedili su informacijsku infrastrukturu i međupovezanost pretvorili u stvarnost, dok su drugi projekti kao što je China-ASEAN Information Harbor dali snažan digitalni poticaj regionalnoj suradnji.

Fotografija prikazuje stranog gosta koji pregledava kinesko-engleski dvojezični album pod nazivom “Digitalna ekonomija doprinosi uključivom rastu, koristi za sve”.

U Egiptu su veliki operateri fiksne telefonije kao što je Telecom Egypt uspostavili dubinsku suradnju s kineskim poduzećima kako bi poboljšali infrastrukturu optičke mreže i proširili pokrivenost mobilne mreže.

Što se tiče digitalnog opskrbnog lanca, informacijska tehnologija nove generacije sve se više primjenjuje u područjima važnim za javnu dobrobit. Tipični projekti kao što je United Imaging osnažuju suradnju Pojasa i puta s digitalnom zdravstvenom skrbi. Kroz druge projekte kao što je digitalna tvornica Transsion Holdings u Bangladešu, globalni opskrbni lanac dodatno je integriran, olakšavajući dijeljenje dostignuća digitalne tehnologije među zemljama sudionicama BRI-ja.

Trenutno je satelitski navigacijski sustav Beidou, koji je izgradila i njime upravlja Kina, postao glavna infrastruktura novog tipa koja globalnim korisnicima pruža usluge pozicioniranja, navigacije i mjerenja vremena za sva vremena, sve vremenske prilike i visoke točnosti.

Što se tiče digitalne trgovine, projekti koje predstavlja JD Logistics čine globalnu trgovinu praktičnijom, donoseći opipljive koristi ljudima u zemljama sudionicama digitalnim razvojem.

Osnovana 2014., Kilimall, kineska platforma za e-trgovinu koja je ukorijenjena u Africi, simbol je visokokvalitetnih proizvoda, raznolikog izbora, pristupačnih cijena i učinkovitih usluga za mnoge afričke potrošače. Poduzetnički duh bit će pokretačka snaga koja će promijeniti Afriku, rekao je Yang Tao, osnivač Kilimalla.

Naslovnica kinesko-engleskog dvojezičnog albuma pod nazivom “Digitalna ekonomija doprinosi uključivom rastu, koristi za sve”.

Trenutno, tehnološke inovacije poput interneta, velikih podataka i umjetne inteligencije nastavljaju stvarati novu ponudu i potražnju, donose nove prilike i rađaju nove snove. Izgradnja Digitalnog puta svile zahtijeva veću odlučnost i veću snagu za sve zemlje sudionice BRI-ja kako bi bolje surađivale i pomogle većem broju projekata da započnu, rastu i uspiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)