Putnička putovanja u Kini naglo su porasla u listopadu

Ukupna kineska putnička putovanja prošlog su mjeseca zabilježila snažan porast, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo prometa.

Međuregionalni putnički promet u zemlji porastao je 50,2 posto na godišnjoj razini na 5,34 milijarde u listopadu 2023., rekao je glasnogovornik ministarstva Sun Wenjian na konferenciji za novinare.

Među svim vrstama prijevoza predvode se putovanja civilnog zrakoplovstva, koja su u listopadu porasla za 252 posto na godišnjoj razini, zatim slijedi rast putovanja željeznicom od 194,1 posto i porast putovanja plovnim putovima od 117,3 posto, dok su putovanja cestom porasla za 44 posto, objavio je Sun.

U listopadu je komercijalni prijevoz tereta porastao 11,7 posto na godišnjoj razini na 4,82 milijarde tona, dok je promet tereta u kineskim lukama porastao za 8,1 posto na 1,49 milijardi tona, dodao je glasnogovornik.

Ulaganja u fiksnu imovinu u transportu dosegla su 3,23 trilijuna juana (oko 453,58 milijardi američkih dolara) od siječnja do listopada, bilježeći rast od 4,3 posto na godišnjoj razini.

Time su postavljeni čvrsti temelji za postizanje godišnjeg cilja ulaganja i pružena snažna uslužna podrška za promicanje ukupnog gospodarskog oporavka, rekao je Sun.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)