Kineska digitalna trgovina bilježi značajan napredak u 2022

Kineska digitalna trgovina postigla je značajan napredak u svom opsegu 2022., dok se njezina globalna konkurentnost nastavila poboljšavati, rekao je u četvrtak dužnosnik Ministarstva trgovine (MOC).

U 2022. kineska vrijednost trgovine digitalno isporučenih usluga porasla je 3,4 posto na godišnjoj razini na 372,71 milijardu američkih dolara, dosegnuvši povijesni maksimum, rekao je Wang Dongtang, dužnosnik MOC-a, na ceremoniji otvaranja drugog Global Digital Trade Expo-a u Hangzhouu. , glavni grad istočnokineske provincije Zhejiang.

U tom je razdoblju opseg uvoza i izvoza prekogranične e-trgovine iznosio ukupno 2,11 trilijuna juana (oko 296,3 milijarde američkih dolara), povećavajući se za 9,8 posto iz godine u godinu, rekao je Wang objavljujući izvješće o kineskom razvoju digitalne trgovine u 2022.

Do kraja 2022. broj kineskih poduzeća platformi za digitalne usluge s pojedinačnom tržišnom vrijednošću od preko 1 milijarde američkih dolara premašio je 200, rekao je.

Digitalna trgovina postaje novi pokretač kineskog nastojanja da izgradi snažnu trgovinsku naciju i novi alat za institucionalno otvaranje na visokoj razini, rekao je Wang, dodajući da će se nastojati ojačati dizajn na najvišoj razini, razviti novi poslovni oblici i uskladiti pravila digitalne trgovine s visokim standardima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)