U Pekingu se otvara Muzej kulture Velikog kanala

Očekuje se da će se krajem ove godine u Pekingu otvoriti muzej koji će predstavljati kulturu Velikog kanala, s oko 6000 predmeta ili kompleta izložaka povezanih s Pekingom i drevnim kanalom koji će biti izloženi u zbirci.

Muzej Velikog kanala u Pekingu, koji se također naziva Istočni ogranak Muzeja glavnog grada, nalazi se u Gradskom administrativnom centru Pekinga i ima ukupnu površinu od 99.700 četvornih metara, rekao je Feng Hao, koji je zadužen za muzejske zbirke u Muzeju glavnog grada.

S dnevnim kapacitetom od 6.000 posjetitelja, novi muzej dizajniran je tako da integrira elemente plovila, jedrenja i vode, prikazujući kulturu Velikog kanala.

Izložbeni prostor sastoji se od osnovnog postava, tematskog postava, otvorenog postava i dijela povremenih izložbi. Posjetitelji mogu uživati u interaktivnom iskustvu koje odražava teme Pekinga i Velikog kanala u otvorenom izložbenom dijelu putem digitalne tehnologije, rekao je Feng.

S poviješću dugom više od 2500 godina, Veliki kanal povezuje Peking i Hangzhou u istočnoj kineskoj provinciji Zhejiang, a služio je kao značajna prometna arterija u drevnoj Kini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)