Muzej koji prikazuje kulturu najvećeg pretpovijesnog kamenog grada Kine otvoren je za javnost

Muzej posvećen kulturi Shimao, arheološkom nalazištu s gradom izgrađenim od kamena koji datira otprilike 4000 godina, otvoren je za javnost u srijedu, pokazujući važnu vrijednost i jedinstveni položaj kulture Shimao u podrijetlu kineske civilizacije. .

Muzej Shimao, smješten u gradu Shenmu, u sjeverozapadnoj kineskoj provinciji Shaanxi, prostire se na površini od 12.890 četvornih metara. Izlaže zbirku od 688 komada ili skupova artefakata iskopanih na mjestu Shimao i onih povezanih s kulturom Shimao, uključujući žad, kameninu, keramiku, alate od kosti i šarene murale, na izložbenom prostoru od 5.943 četvornih metara.

Prostirući se na oko 4,2 milijuna četvornih metara, nalazište Shimao nazvano je najvećim kineskim pretpovijesnim kamenim gradom ikada otkrivenim.

Od sustavnog arheološkog istraživanja 2012. godine otkrivena su izvanredna otkrića uključujući ostatke temelja kuća u urednim redovima i groblja na visokoj razini. Relikvije tada postaju važan dio za proučavanje rane kineske civilizacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)