Tradicionalna industrija rezbarenja kamena potiče ruralnu revitalizaciju u gradu Fangqian u okrugu Junan u Shandongu

Tradicionalna industrija klesanja kamena znatno je potaknula ruralnu revitalizaciju u gradu Fangqian u okrugu Junan u gradu Linyi u istočnom kineskom Shandongu, rekao je Liu Baoxiu, gradonačelnik grada Fangqi, dodajući da je od 2023. ukupna online i offline prodaja proizvoda za klesanje kamena u Songshifangu premašili su 30 milijuna juana.

„Budući da industrijska revitalizacija služi kao kamen temeljac ruralne revitalizacije, industrija rezbarenja kamena budući je smjer za grad Fangqian. Trenutačno, Fangqian je dom za više od 120 kamenorezačkih poduzeća s preko 3000 zaposlenika, generirajući godišnju vrijednost proizvodnje od gotovo 500 milijuna juana i prosječni godišnji prihod od preko 100 000 juana,” rekao je Liu.

Godine 1969. proizvodi za rezbarenje kamena iz grada Fangqian imali su blistav debi na kantonskom sajmu. Fangqian je 1995. godine Ministarstvo kulture prepoznalo kao “rodni grad kamenih rezbarija u Kini”. Od tada se klesanje kamena pojavilo kao tradicionalna industrija stupova u gradu Fangqian i postalo popularno u područjima kao što su južni Shandong, sjeverni Jiangsu i sjeveroistočna Kina. Štoviše, ovi proizvodi izvoze se u više od 40 zemalja i regija diljem svijeta, uključujući Japan, Sjedinjene Države, jugoistočnu Aziju i Europsku uniju. Rezbarenje kamena postalo je obilježje kulturne razmjene, kao i glavna industrija koja podupire ruralnu revitalizaciju i zajednički prosperitet u novoj eri.

Kako bi promovirao integrirani razvoj klesanja kamena i olakšao dijeljenje resursa, tehnologije i prodaje, Fangqian Town je u potpunosti iskoristio svoje tradicionalne prednosti. Više od 14 milijuna juana uloženo je u Songshifang, izložbenu dvoranu koja se prostire na površini od 68 mu (oko 4,53 hektara), gdje posjetitelji mogu cijeniti i kupiti ukupno 2000 komada proizvoda za rezbarenje kamena iz preko 50 serija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)