COFCO potpisao ugovor s Ministarstvom poljoprivrede Kazahstana o izgradnji opskrbnog lanca poljoprivrednih proizvoda

COFCO Corporation (COFCO), vodeća kineska poljoprivredna tvrtka, i Ministarstvo poljoprivrede Kazahstana potpisali su u četvrtak sporazum o suradnji kako bi potaknuli bilateralnu trgovinu poljoprivrednim proizvodima i dali novi poticaj za Suradnja Pojasa i puta između Kine i središnje Azije, prema web portalu tvrtke COFCO.

COFCO će raditi s Kazahstanom na kontinuiranom proširenju bilateralne poljoprivredne trgovine, promicanju logistike, transporta i izgradnje infrastrukture, provođenju opsežne razmjene poljoprivredne tehnologije i suradnje te poboljšanju kvalitete i stabilnosti opskrbe kazahstanske pšenice koja se izvozi u Kinu, rekao je Lyu Jun, predsjednik Uprave skupina.

Rekao je da će obje strane jačati investicijsku suradnju u ključnim karikama opskrbnog lanca poljoprivrednih proizvoda, poput pšenice, ječma i uljarica, te poticati razmjenu kadrova i informacija u cilju međusobnog učenja i zajedničkog napretka.

Do kraja 2022. Kina je uvezla 2,6 milijuna tona pšenice iz Kazahstana. Među njima, COFCO je uvezao 1,33 milijuna tona, što čini više od 51 posto, postavši glavni kanal za kazahstanske poljoprivredne proizvode koji se izvoze u Kinu.

Osim pšenice, COFCO je proširio i uvoz ječma, ulja i drugih poljoprivrednih proizvoda, a u Kazahstan izvozi proizvode od rajčice, začine i odjeću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)