Kineska prehrambena industrija bilježi stabilan rast u 2022

Kineska prehrambena industrija zabilježila je stabilan rast 2022. i očekuje se da će zadržati zamah rasta i ove godine, prema industrijskom udruženju.

Velike prehrambene tvrtke s godišnjim prometom od najmanje 20 milijuna juana (oko 2,8 milijuna američkih dolara) prijavile su prihode od 9,8 trilijuna juana prošle godine, što predstavlja godišnji porast od 5,6 posto, rekao je Zhang Chonghe, čelnik kineskog Nacionalnog vijeća za laku industriju.

Njihova je dobit porasla 9,6 posto na godišnjoj razini na 681,5 milijardi juana, rekao je Zhang tijekom netom završene konferencije o kineskoj prehrambenoj industriji.

“Prehrambeni sektor pokazao je snažan zamah i otpornost”, rekao je Yu Xuejun, direktor Nacionalnog centra za upravljanje hranom kineske lake industrije.

Koristeći kontinuirano širenje kineskog domaćeg tržišta, očekuje se da će prehrambena industrija održati snažan rast ove godine, a predviđa se da će prihodi velikih tvrtki porasti za oko 7 posto, rekao je Yu.

Unatoč optimizmu, Zhang je rekao da se sektor suočava s brojnim izazovima, uključujući sumornu međunarodnu sigurnost hrane i sve manje profitne marže, te pozvao na veće napore u razvoju industrijskih klastera kako bi se potaknuo budući razvoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)