BRI daje ogroman doprinos odnosima Kine i Južne Afrike, južnoafrički veleposlanik u Kini

Inicijativa Pojas i put (BRI) vrlo je važan projekt i uvelike je pridonio odnosima Kine i Južne Afrike, rekao je Siyabonga C. Cwele, južnoafrički veleposlanik u Kini.

“Inicijativa Pojas i put za nas je situacija u kojoj svi dobivaju. I jako smo zahvalni što su naši čelnici potpisali ovaj Memorandum o razumijevanju (o BRI suradnji)”, rekao je veleposlanik.

  1. siječnja 2023. obilježava se 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Južne Afrike. Tijekom proteklih 25 godina Kina i Južna Afrika produbljivale su odnose.

Kina i Južna Afrika svjedočile su sve bližim bilateralnim vezama, napredujući od pravednog partnerstva do strateškog partnerstva, a sada do sveobuhvatnog strateškog partnerstva, rekao je veleposlanik u intervjuu za portal Pojas i put.

“Imamo više od 180 značajnih ili istaknutih kineskih tvrtki koje su sada prisutne u Južnoj Africi i posluju”, rekao je veleposlanik, dodajući da Južnoafrička Republika također iskreno poziva kineske tvrtke da dođu u Južnu Afriku i iskoriste ove velike prilike za ulaganje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)