Forum o BRI postignućima i izgledima održan u Hong Kongu

Govornici na forumu održanom u srijedu u Hong Kongu pregledali su postignuća u 10-godišnjem razvoju Inicijative Pojas i put (BRI) i izrazili puno povjerenje u izglede za uzajamnu korist i dobitne rezultate.

“Moj tim i ja radujemo se promoviranju Hong Konga u drugim zemljama i regijama Pojasa i puta”, rekao je John Lee, izvršni direktor Posebne administrativne regije Hong Kong (HKSAR), na kulturnom forumu Bauhinia na temu “BRI: desetljeće postignuća”. i perspektive kvalitetnog razvoja.”

Hong Kong će nastaviti raditi ono što Hong Kong najbolje zna: povezivati zemlje i gospodarstva, tvrtke i ljude posvuda, kako bi potaknuo visokokvalitetni razvoj naše zemlje i svijeta, rekao je.

Liu Guangyuan, povjerenik kineskog ministarstva vanjskih poslova u HKSAR-u, rekao je na forumu da je tijekom proteklog desetljeća BRI bio učinkovito usklađen s razvojnim strategijama raznih zemalja i različitim regionalnim i međunarodnim razvojnim programima.

Suradnja Pojasa i puta također je upisana u mnoge multilateralne dokumente, pokazujući da se Kina nada da će međusobno “udružiti ruke” umjesto da “puštaju” ruke jedne drugima, “podizati zidove” umjesto “rušiti zidove”, i da je Kina predana izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo zajedno sa svim zemljama, rekao je.

Wen Hongwu, generalni direktor Bauhinia Culture Holdings Limited, rekao je na forumu da je zajedničkim naporima svih strana BRI evoluirao tijekom proteklog desetljeća, prelazeći iz vizije u stvarnost, a globalni utjecaj BRI-ja nastavlja rasti.

On je uvelike povećao osjećaj ispunjenosti i sreće ljudi duž Pojasa i puta, ubrizgao snažan poticaj globalnom zajedničkom razvoju i prosperitetu kao važna prilika za današnji svijet, rekao je Wen.

Domaćin foruma bio je Bauhinia Culture Holdings Ltd., a nazočilo mu je više od 400 ljudi.

BRI, referenca na Gospodarski pojas Puta svile i Pomorski put svile 21. stoljeća, pokrenula je Kina 2013. kako bi izgradila trgovinske i infrastrukturne mreže koje povezuju Aziju s Europom i Afrikom na i izvan drevnih trgovačkih ruta Puta svile.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)