Kina donira više od 3500 tona žitarica potresom pogođenoj Siriji

Kina je u nedjelju donirala više od 3500 tona žitarica Siriji kao pomoć u oporavku ratom razorene zemlje od posljedica snažnog potresa 6. veljače.

Predsjednik Sirijskog arapskog Crvenog polumjeseca (SARC) Khaled Hboubati i kineski veleposlanik u Siriji Shi Hongwei nazočili su ceremoniji primopredaje pet isporuka od 2336 tona pšenice i 1180 tona riže u sjedištu SARC-a u Damasku.

Tijekom ceremonije, Hboubati je zahvalio Kini u ime sirijskog naroda i SARC-a na ponudi pomoći tijekom humanitarne krize u zemlji, posebno nakon potresa koji su prouzročili ogromnu štetu sjevernim i zapadnim dijelovima zemlje i raselili desetke tisuća ljudi.

Sa svoje strane, kineski veleposlanik rekao je novinarima da će njegova zemlja nastaviti pružati humanitarnu pomoć Siriji i da će biti dio procesa obnove u zemlji.

Nadao se da će sirijski narod brzo prevladati posljedice potresa.

Od snažnih potresa koji su 6. veljače pogodili Tursku i susjednu Siriju, Kina je aktivno uključena u pružanje pomoći objema zemljama.

Kina je u veljači donirala dvije pošiljke pomoći Siriji, zajedno s 80 tona medicinskih potrepština i druge robe za pomoć u potresu, poput šatora, deka, odjeće i hrane. U svibnju je Kina Siriji donirala 225 montažnih kuća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)