Tjedne cijene poljoprivrednih proizvoda u Kini porasle su od 2. do 8. lipnja

Veleprodajne cijene kineskih poljoprivrednih proizvoda porasle su tijekom tjedna od 2. do 8. lipnja, pokazuju podaci Ministarstva poljoprivrede i ruralnih poslova.

Indeks kineskih veleprodajnih cijena poljoprivrednih proizvoda iznosio je 122,31 tijekom tog razdoblja, što je povećanje od 0,28 bodova u odnosu na prethodni tjedan i rast od 3,65 bodova na godišnjoj razini, prema ministarstvu.

Prosječna veleprodajna cijena svinjetine, glavnog kineskog mesa, pala je 0,7 posto na tjednoj razini, što je pad od 9,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. Brojka za jaja pala je 0,3 posto na tjednoj razini, što je pad od 1,6 posto na godišnjoj razini. godine, otkrivaju podaci.

U istom je razdoblju prosječna veleprodajna cijena 19 ključnih vrsta povrća koje prati Vlada porasla za 0,3 posto u odnosu na prethodni tjedan, dok je ona za šest ključnih vrsta voća porasla za 1,9 posto na tjednoj razini.

Indeks veleprodajnih cijena sastavlja se na temelju podataka s preko 200 poljoprivrednih veletržnica. Ažurira se dnevno na temelju ponderiranog prosjeka indeksa cijena za robu, uključujući povrće, voće te vodene i stočne proizvode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)