Kineska poduzeća u Bangladešu nude 550.000 mogućnosti zapošljavanja

Kineska poduzeća u Bangladešu do sada su pružila približno 550.000 mogućnosti zapošljavanja u toj južnoazijskoj zemlji, uvelike povećavajući zapošljavanje među lokalnim stanovništvom, pokazalo je izvješće koje je objavilo kinesko veleposlanstvo u Bangladešu.

Izvješće o društvenoj odgovornosti kineskih poduzeća u Bangladešu, objavljeno ovdje u nedjelju, pokazalo je da postoji 27 kineskih projekata u području električne energije i energije, koji osiguravaju raznoliku energetsku mješavinu Bangladeša, uz 12 autocesta, 21 most i sedam željezničke pruge koje su izgradile kineske tvrtke u Bangladešu.

Kineska poduzeća također su sudjelovala u raznim projektima kao što su pročišćavanje otpadnih voda, obuka o rijekama, pročišćavanje površinskih voda i razvoj kampusa, što je značajno pomoglo u poboljšanju društvenog razvoja i života ljudi, navodi se u izvješću pod nazivom “Partnerstvo Kine i Bangladeša, izgradnja snažnijih zajednica zajedno”.

Preko 100 uzvanika, uključujući Yao Wena, kineskog veleposlanika u Bangladešu, i Tipu Munshija, bangladeškog ministra trgovine, nazočili su ceremoniji predstavljanja izvješća u nedjelju.

Munshi je pozdravio važnu ulogu kineskih poduzeća u razvoju Bangladeša i kinesku potporu razvoju infrastrukture Bangladeša, posebice pružanju puno radnih mjesta.

Sa svoje strane, Yao je rekao da su inspirirana Inicijativom Pojas i put, kineska poduzeća u Bangladešu implementirala Globalnu razvojnu inicijativu i podijelila vlastita iskustva i postignuća sa svojim bangladeškim kolegama kako bi pomogla Bangladešu da iskoristi svoj razvojni potencijal.

Tijekom ceremonije, predstavnici bangladeških poduzeća pozdravili su društvenu odgovornost kineskih poduzeća u Bangladešu i zahvalili kineskim poduzećima na njihovom doprinosu lokalnom gospodarskom razvoju i poboljšanju života lokalnog stanovništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)