Alibaba Cloud pokreće digitalni laboratorij u Japanu

Alibaba Cloud, ogranak za računalstvo u oblaku kineskog internetskog diva Alibabe, najavio je u utorak pokretanje laboratorija za digitalnu transformaciju u Japanu dok nastoji surađivati s lokalnim poduzećima na ubrzanju digitalizacije.

Laboratorij, koji je uglavnom usmjeren na sektore uključujući maloprodaju i logistiku, ima za cilj zajednički razvoj inovativnih industrijskih rješenja s članovima koji sudjeluju u Japanu, navodi se na brifingu za medije održanom u Tokiju.

U sklopu programa, Alibaba Cloud i njegovi tehnološki partneri osigurat će resurse kao što su računalstvo u oblaku, usluge umjetne inteligencije i industrijsko znanje kako bi članovi programa nadogradili svoje usluge.

“Oduševljeni smo partnerstvom s vodećim tvrtkama u Japanu kako bismo potaknuli DX (digitalnu transformaciju) i EX (transformaciju iskustva) u svim sektorima kroz ovu novu inicijativu”, rekao je Unique Song, državni upravitelj Alibaba Cloud Intelligencea u Japanu.

Prvi članovi laboratorija uključuju japansku tvrtku za nekretnine Tokyu Land Corporation i tvrtku za proizvodnju odjeće TSI Holdings. Kompanije uključujući japanski studio za igre JP Games i tvrtku za prijenos uživo LaLa Station iz Južne Koreje pridružit će se kao tehnološki partneri kako bi članovima pružili svoju tehnološku stručnost.

Sudionici programa okupljat će se redovito na događajima umrežavanja, tehnološkoj obuci i dijeljenju trendova u industriji kako bi inkubirali aplikacije sljedeće generacije, prema Alibaba Cloudu.

Laboratorij, koji je besplatan za lokalne tvrtke, sada je otvoren za prijavu. Alibaba Cloud očekuje više od 60 lokalnih sudionika do kraja ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)