Kina revidira propise kako bi poboljšala poslovno okruženje

Kineski premijer Li Qiang potpisao je dekret Državnog vijeća kojim se otkriva skup revidiranih administrativnih propisa za daljnje poništavanje i prilagođavanje nerazumnih kazni, promicanje transformacije državnih funkcija i poboljšanje poslovnog okruženja utemeljenog na zakonu.

U skladu s dogovorima Državnog vijeća, kinesko Ministarstvo pravosuđa, u suradnji s drugim odjelima, razvrstalo je relevantne propise za promicanje stroge, standardizirane i pravedne provedbe zakona i usklađivanje s povezanim revidiranim zakonima, te odlučilo izmijeniti 14 administrativnih propisa i ukinuti jedan propis.

Administrativni propisi o cestovnom prometu i međunarodnom pomorskom prometu su revidirani, a novčane kazne za određene prekršaje koje provode cestovni prijevoznici ukinute su ili smanjene kako bi se smanjili troškovi za tvrtke i pojedince te potaknula vitalnost tržišnih igrača.

Revizijom su poništeni određeni postupci pregleda i odobrenja za uspostavu pomorskih opservatorijskih postaja, prema dekretu.

Uredba o upravljanju računima je izmijenjena kako bi se promicala uporaba elektroničkih računa te se dodatno poboljšala učinkovitost administrativnog upravljanja.

Ukinut je niz probnih mjera nadzora nad kvalitetom proizvoda, koji su do tada bili zamijenjeni odgovarajućim zakonima i pravilnicima, navodi se u dokumentu.

Uredba stupa na snagu danom objave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)