Kineska carina jača logistiku duž trgovinskog koridora

Glavna carinska uprava (GAC) u petak je objavila da će provesti ključne mjere za olakšavanje prekogranične logistike duž novog međunarodnog trgovačkog koridora kopno-more.

Novonajavljene mjere uključuju olakšavanje carinjenja za intermodalni prijevoz duž koridora, potporu proširenju kapaciteta međunarodnog željezničkog prijevoza i pomoć u boljem povezivanju koridora s kinesko-europskim željezničkim ekspresom i rijekom Yangtze.

Tijekom konferencije za novinare u petak, Wu Haiping, direktor GAC-ovog Odjela za opće operacije, rekao je da su mjere usmjerene na potporu gospodarskom i trgovinskom rastu u regijama duž koridora i jačanje carinske inspekcije i karantenske suradnje sa zemljama Udruge jugoistočne Europe. azijske nacije (ASEAN).

“Kako bi se promicala industrijska suradnja između Kine i ASEAN-a, posebne mjere usmjerene na koridor također uključuju šestosatno carinjenje kvarljivih proizvoda kao što su meso, voće i drugi svježi proizvodi”, rekao je Wu.

Carinska uprava također će ojačati praćenje i analizu uvoznih i izvoznih tokova duž koridora, sastaviti trgovinski indeks Kine i ASEAN-a i ponuditi bolje usluge savjetovanja za tehničke mjere povezane s trgovinom.

Pokrenut 2017., Novi međunarodni trgovački koridor kopno-more trgovinski je i logistički prolaz koji su zajednički izgradile regije na razini provincija u zapadnoj Kini i članice ASEAN-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)