Kineska online platforma postaje sve popularnija među kubanskim korisnicima

Daniel Lasso, koji vodi tiskaru u havanskom okrugu El Vedado, imao je mnogo koristi od Nihao53, kineske internetske platforme za veleprodajnu trgovinu koja je postala sve popularnija među kubanskim korisnicima.

S diplomom prvostupnika prava sa Sveučilišta u Havani, Lasso je otvorio obiteljsku tvrtku prije pet godina. Ova 36-godišnjakinja redovito nabavlja proizvode putem platforme, uključujući šalice, čaše, privjeske za ključeve i magnete.

Rekao je za Xinhuu da mu pristup kineskom tržištu pomaže u održavanju poslovanja osiguravanjem stalne opskrbe proizvodima.

“Zasad je dobro”, rekao je. “Kupujemo proizvode koji nisu dostupni na kubanskom tržištu. To pomaže proširiti naše poslovanje i povećati našu zaradu.”

Lasov radni kolega Fidel Nunez rekao je da je kvaliteta kineskih proizvoda neosporna.

“To je bilo vrlo korisno za naš posao”, rekao je 39-godišnjak. “Naša suradnja s Nihao53 rezultirala je skokom u kvaliteti usluga koje pružamo našim klijentima.”

Drugdje u gradu, Alejandro Rodriguez, 25, koji vodi trgovinu mješovitom robom u okrugu Playa, također je profitirao od platforme.

“Sada kupujemo higijenske artikle na platformi. Također trebamo nabaviti umake od rajčice, tjesteninu i smrznutu hranu. Nudi fleksibilan sustav plaćanja”, rekao je Rodriguez.

Pokrenuta na Kubi u studenom 2011. godine, a kojom upravlja kineska Leke Holding Group, digitalna platforma Nihao53 nudi razne sirovine, hranu i higijenske artikle kubanskim korisnicima. Sada ima gotovo 2000 registriranih lokalnih korisnika.

Mario Rios, direktor odjela za poslovni razvoj i prodaju Nihao53 na Kubi, rekao je za Xinhuu da će platforma uskoro osigurati najsuvremenije strojeve za mala poduzeća na otoku.

“Očekujemo i uvoz infrastrukture za obnovljivu energiju u budućnosti”, rekao je. “Nastavit ćemo se kladiti na kubansko tržište.”

Prema kubanskom Ministarstvu gospodarstva i planiranja, više od 8590 malih i srednjih poduzeća dobilo je odobrenje za rad u zemlji od rujna 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)