Pokrenuta nova ruta za zračni prijevoz tereta koja povezuje središnju Kinu i Filipine

Teretni zrakoplov stigao je u međunarodnu zračnu luku Zhengzhou Xinzheng u srijedu navečer, obilježavajući pokretanje zračne teretne linije koja povezuje Manilu, glavni grad Filipina, sa Zhengzhouom, glavnim gradom središnje kineske provincije Henan, izvijestio je Chinanews.com.

Cargo usluga koristi zrakoplov Boeing 737-800 i u početku radi tri puta tjedno, što će se postupno povećati na šest letova tjedno u rujnu.

Uvoz s Filipina uglavnom je bio svježa hrana poput jegulje s rižinog polja, duriana i svježe ribe, dok se izvoz uglavnom sastojao od robe e-trgovine.

Kao glavno logističko središte zračne luke u Kini, zračna luka u Zhengzhouu već je otvorila više međunarodnih teretnih ruta 2023. povezujući grad i belgijski Liege, mađarsku Budimpeštu i Seul u Republici Koreji (ROK).

U budućnosti će se pokrenuti više međunarodnih teretnih zračnih prijevoznika s proširenjem poslovnog opsega, s ciljem promicanja visokokvalitetnog razvoja Zhengzhoua kao zračnog čvorišta u Kini, prema Henan Airport Group, operateru zračne luke Zhengzhou.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)