Huawei otkriva vlasništvo nad 120.000 patenata diljem svijeta

Kineski tehnološki div Huawei dobio je više od 120.000 ovlaštenih patenata diljem svijeta, rekla je tvrtka u utorak na forumu o intelektualnom vlasništvu.

Veliki vlasnik patenta pripisao je ovo postignuće svojoj dugoročnoj predanosti istraživanju i razvoju. Tijekom proteklih 10 godina, akumulirani izdaci za istraživanje i razvoj dosegnuli su 977,3 milijarde juana (oko 136 milijardi američkih dolara), rekao je Wang Jianfeng, voditelj Odjela za odnose s javnošću i vladom, na tekućoj 12. kineskoj godišnjoj konferenciji o intelektualnom vlasništvu u Jinanu, glavnom gradu istočnokineske provincije Shandong.

“Samo u 2022., unatoč izazovnom vanjskom okruženju, Huaweijeva ulaganja u istraživanje i razvoj dosegla su 161,5 milijardi juana, što čini četvrtinu njegovih prihoda od prodaje”, rekao je Wang, ističući da je Huawei na četvrtom mjestu među globalnim tehnološkim poduzećima u potrošnji na istraživanje i razvoj.

Tvrtka također voli dijeliti svoje inovacije sa svijetom. Prema Wangovim riječima, Huawei je bio najveći suradnik otvorenog koda u Aziji, s nekoliko njegovih projekata operativnih sustava koji su koristili tisućama programera i korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)