Pujiang Innovation Forum nudi inovacijske projekte vrijedne 3,5 milijardi USD

Globalna platforma za usklađivanje tehnologije povezana s Pujiang Innovation Forumom 2023. u Šangaju ponudila je projekte za usklađivanje inovacija u vrijednosti od 25 milijardi juana (oko 3,5 milijardi američkih dolara).

Više od 2000 poduzeća prijavilo je 3381 inovacijski projekt otvoren za tehnološku suradnju sa znanstvenim timovima ili istraživačkim institutima, rekli su organizatori foruma koji je u nedjelju službeno otvoren u Šangaju. Ta su se poduzeća obvezala uložiti ukupno 25 milijardi juana u te projekte.

“Najsuvremenije tehnologije mijenjaju kliničku medicinu, a mi smo ovaj put objavili više od 10 zahtjeva za inovacijama usredotočujući se na područja kao što su sučelje mozak-računalo i umjetna inteligencija”, rekao je Zhang Lihong, viši izvršni direktor MicroPorta, proizvođača medicinskih uređaja sa sjedištem u Šangaj.

“Veselimo se razmjeni ideja s vrhunskim globalnim tehnološkim osobljem i zajedničkom razvoju nekih ekskluzivnih i kreativnih novih proizvoda za rješavanje potreba pacijenata”, rekao je Zhang.

Chen Hongkai, dužnosnik Šangajske komisije za znanost i tehnologiju, rekao je da je Pujiang Innovation Forum po prvi put pokrenuo globalnu konferenciju rizičnog kapitala koja će se usredotočiti na tri sektora biomedicine, umjetne inteligencije i napredne proizvodnje.

Konferencija je privukla više od 1000 poduzetničkih projekata, preko 500 inkubacijskih organizacija i više od 200 investicijskih institucija diljem svijeta.

S temom “Otvoreni inovacijski ekosustav: Inovacija za globalnu povezanost”, Pujiang Innovation Forum 2023. supokrovitelji su Ministarstvo znanosti i tehnologije i gradska vlada Šangaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)