Kineski veleposlanik na primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić u petak su primili Qianjina Qia, veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji na mnogim poljima, s naglaskom na gospodarstvo, ali i turizam, s obzirom na to da veliki broj turista iz Kine svake godine boravi na području Splitsko-dalmatinske županije. „Dotaknuli smo se i suradnje u ICT tehnologiji i zelenoj energiji. Smjer naše županije su, uz turizam, ICT i zelena energija. Upravo tu možemo naći puno dodirnih točaka u daljnjoj suradnji. Također, gradnjom Pelješkoga mosta kineske su se tvrtke pokazale kao respektabilni partneri na području infrastrukture“, izjavio je župan Boban.

Veleposlanik Quia istaknuo je kako je današnji sastanak bio kvalitetan i plodonosan. „Veoma mi je drago što sam imao priliku posjetiti ovu lijepu županiju. Imali smo dobar i plodonosan razgovor sa županom i predsjednikom Županijske skupštine. Kineska vlada pridaje veliku pozornost razvoju odnosa između naših dviju zemalja. Našim posjetom želimo unaprijediti suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom“, izjavio je veleposlanik.

izvor: dalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)