Kina, srednja i istočna Europa imaju sve jače gospodarske veze

Trgovinske i gospodarske veze između Kine, srednje i istočne Europe doživjele su procvat u posljednjem desetljeću, pokazali su podaci kineskog Ministarstva trgovine u petak.

Do sada su dvosmjerna ulaganja između Kine i zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) dosegla gotovo 20 milijardi dolara, rekao je zamjenik ministra trgovine Li Fei na konferenciji za novinare.

Kineska izravna ulaganja u zemlje srednje i istočne Europe porasla su za 148 posto u odnosu na prethodnu godinu u prvom tromjesečju godine, rekao je Li.

Kineske tvrtke žele ulagati u ove regije u područjima kao što su autodijelovi, kućanski aparati, medicina, logistika, energija i minerali, dodao je Li.

Treći China-CEEC Expo i međunarodni sajam robe široke potrošnje održat će se u Ningbou, u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, od 16. do 20. svibnja. Li je obećao da će ovogodišnji sajam učiniti gospodarskim i trgovinskim događajem visokog standarda i glavnom platformom za širenje uvoza iz zemalja srednje i istočne Europe do Kine.

izvor: osijek-danas.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)