Kineski potpredsjednik razgovarao je sa singapurskim zamjenikom premijera

Potpredsjednik kineske vlade Ding Xuexiang razgovarao je u utorak u Pekingu sa zamjenikom premijera i ministrom financija Singapura Lawrenceom Wongom.

Ding, također član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da su Kina i Singapur prijateljski susjedi i važni međusobni partneri.

Stojeći na novom povijesnom polazištu, Kina je spremna raditi sa Singapurom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigli čelnici dviju zemalja, otvoriti novo poglavlje visokokvalitetne suradnje i donijeti više dobrobiti dvjema zemljama i narodima, Ding je dodao.

Također je rekao da bi dvije strane trebale nastaviti dobro koristiti važnu platformu mehanizma bilateralne suradnje Kine i Singapura, ojačati političku komunikaciju, koordinirati resurse svih strana i produbiti praktičnu suradnju u različitim područjima.

Dvije strane trebale bi ojačati suradnju u okviru Inicijative Pojas i Put, nadograditi ključne projekte suradnje kao što su Tianjin Eco-City, Suzhou Industrial Park, Kinesko-Singapurska (Chongqing) demonstracijska inicijativa o strateškoj povezanosti i Guangzhou Knowledge City, rekao je Ding i dodao da bi dvije zemlje trebale nastaviti ostvarivati suradnju u gospodarstvu, trgovini, investicijama i financijama, proširiti suradnju u novim područjima kao što su digitalna ekonomija i korištenje energije oceana te produbiti razmjenu i suradnju u područjima kao što su zdravstvo, obrazovanje, kultura i turizam.

Ding je naglasio da je održavanje regionalnog prosperiteta i stabilnosti zajednička težnja dviju zemalja, a Kina je voljna surađivati sa Singapurom kako bi se oduprla politizaciji gospodarskih pitanja, održala stabilnost i glatkoću globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca, promicala implementaciju na visokoj razini Regionalnog sveobuhvatnog gospodarskog partnerstva (RCEP) i aktivno promovirala izgradnju 3.0 verzije Kino-ASEAN područja slobodne trgovine.

Wong je rekao da dvije strane uživaju čvrste temelje prijateljske suradnje i jakih bilateralnih odnosa, dodajući da se Singapur pridržava politike jedne Kine, čvrsto podupire inicijativu Pojas i Put te je spreman surađivati s Kinom kako bi dobro iskoristio bilateralni mehanizam suradnje.

Također je rekao da je Singapur voljan proširiti praktičnu suradnju s Kinom u raznim područjima, ojačati strateško usklađivanje, produbiti međuljudske razmjene, implementirati sveobuhvatno visokokvalitetno partnerstvo usmjereno na budućnost i podići bilateralne odnose na novu razinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)