Projekti s inozemnim ulaganjima vrijedni 17,78 milijardi USD potpisani su na događaju za promociju ulaganja u Zhejiangu

Ukupno 62 projekta s inozemnim ulaganjima ukupne vrijednosti 17,78 milijardi američkih dolara potpisani su tijekom 24. simpozija o investicijama i trgovini u Kini, koji je započeo u utorak u istočnoj Kini, u Ningbou, u provinciji Zhejiang.

Projekti, koji se razlikuju od naprednih industrija, uključujući proizvodnju visokotehnološke opreme, biofarmaceutsku industriju i digitalnu ekonomiju, financirali su investitori iz Sjedinjenih Država, Njemačke, Francuske, Belgije, Singapura, itd. Među njima, 35 projekata uključuje sporazume vrijedne više od 100 milijuna američkih dolara. Šest projekata potpisanih su za ulaganja koja, prema organizatorima, premašuju 1 milijardu američkih dolara.

Simpozij je organizirala Narodna vlada provincije Zhejiang, privlačeći delegate iz više od 150 tvrtki iz Fortune 500, vodećih multinacionalnih tvrtki, globalnih agencija za promociju ulaganja i poslovnih udruženja iz oko 30 zemalja i regija.

Kineska provincija Zhejiang od početka ove godine usvojila je niz mjera u vezi s promocijom ulaganja, politikom, inovacijama i uslugama. U prvom tromjesečju ove godine, strane izravne investicije (FDI) u provinciju, u stvarnoj upotrebi, porasle su za 23,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, na 7,29 milijardi američkih dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)