Ugovori u ukupnoj vrijednosti od 1,5 milijardi USD potpisani između kineskih i australskih tvrtki

Kineske i australske tvrtke potpisale su u četvrtak jedanaest ugovora o projektima trgovine i suradnje ukupne vrijednosti 10,3 milijarde juana (oko 1,5 milijardi američkih dolara).

Projekti pokrivaju područja kao što su resursi, hrana i lijekovi, navodi Kinesko vijeće za promicanje međunarodne trgovine Guangxi odbora.

Ugovori su potpisani na sajmu trgovine i ulaganja RCEP koji je održan u Australiji i južnokineskoj autonomnoj regiji Guangxi Zhuang u svrhu promicanja kinesko-australske trgovine i ulaganja.

I Kina i Australija članice su Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva (RCEP), najvećeg sporazuma o slobodnoj trgovini na svijetu, koji također uključuje 10 zemalja Udruge zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), kao i Japan, Republiku Koreju (ROK) i Novi Zeland. Stupio je na snagu 1. siječnja 2022.

Sui Guohua, potpredsjednik regionalne vlade Guangxija, rekao je da Guangxi koristi svoju jedinstvenu lokaciju za produbljivanje suradnje s članovima RCEP-a. Pozvala je Guangxi i Australiju da prodube obostrano korisnu suradnju i duboko istraže poslovne mogućnosti koje donosi RCEP.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)