Kina i Uganda provode carinski sporazum AEO

Sporazum o međusobnom priznavanju statusa ovlaštenog gospodarskog subjekta (AEO) potpisan između Kine i Ugande stupio je na snagu u četvrtak, prema Općoj carinskoj upravi (GAC).

Prema okviru, tvrtke koje dobiju status ovlaštenog gospodarskog subjekta u dvjema zemljama uživat će u pojednostavljenim carinskim postupcima, poput smanjenog pregleda i prioritetnog carinjenja, što će značajno skratiti vrijeme carinjenja i smanjiti troškove skladištenja i logistike.

Sporazum, prvi takve vrste koji je stupio na snagu između Kine i jedne afričke zemlje, stvorit će povoljnije okruženje za visokokvalitetni razvoj bilateralne gospodarske i trgovinske suradnje između Kine i Ugande, priopćio je GAC.

Kineske tvrtke moći će izvoziti robu uključujući mehaničke i električne proizvode, kao i odjeću i obuću u Ugandu na praktičniji i učinkovitiji način, dok će kineski potrošači uživati u više visokokvalitetnog sezama, pamuka, kože, kave i druge robe iz Ugande.

Do sada je Kina potpisala AEO sporazume s 52 zemlje i regije. U sljedećem koraku, zemlja će u potpunosti promicati proces suradnje uzajamnog priznavanja AEO-a s više afričkih zemalja, rekao je GAC.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)