Kinesko-europski poslovni forum održan u sjevernom kineskom Tianjinu

Općina Tianjin u sjevernoj Kini održala je u petak Kinesko-europski poslovni forum, s ciljem pružanja vrhunske platforme za razmjenu za kinesku i europsku poslovnu suradnju.

Jednodnevni događaj privukao je više od 350 sudionika iz zemlje i inozemstva, uključujući vladine dužnosnike, predstavnike trgovinskih udruga te kineske i europske poduzetnike, rekao je njegov organizator.

Tianjin, žarište stranih ulaganja, privukao je više od 10.000 poduzeća sa stranim ulaganjima, s akumuliranim stvarnim korištenjem stranih ulaganja u ukupnom iznosu od više od 200 milijardi američkih dolara. Trenutno, Tianjin ima 276 Fortune 500 poduzeća, uključujući 176 stranih kompanija, prema općinskoj komisiji za razvoj i reformu.

Tianjin će nastaviti stvarati tržišno orijentirano, međunarodno poslovno okruženje utemeljeno na zakonu i štitit će legitimna prava i interese stranih ulagača, rekao je Lian Maojun, stranački šef novog područja Binhai u Tianjinu, u govoru na forumu.

Aktivnost promocije poslovanja i podforum za dijalog između vlade i poduzeća također su održani tijekom događaja u pokušaju jačanja komunikacije i razmjene između europskih poduzetnika i općinskih vlasti, rekao je organizator.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)