Luka Guangzhou potpisala sporazum o suradnji s autonomnom lukom d’Abidjan u Obali Bjelokosti

Luka Guangzhou službeno je u ponedjeljak potpisala sporazum o suradnji s autonomnom lukom Abidjan u Obali Bjelokosti, čime se broj međunarodnih luka prijateljstva luke Guangzhou popeo na 55, izvijestio je Chinanews.com.

Prema sporazumu, luka Guangzhou i autonomna luka Abidjan zajednički će uspostaviti dugoročne i svestrane odnose suradnje, dijeliti najbolja iskustva u radu i upravljanju lukama, jačati suradnju i komunikaciju u ulaganjima, međusobnim posjetima, promicanju nove tehnologije, razmjena osoblja, izgradnja zelene luke i drugi aspekti, s ciljem poboljšanja kapaciteta lučkih usluga i promicanja regionalnog gospodarskog razvoja.

Kao jedna od najvažnijih prirodnih luka i kontejnerskih terminala u zapadnoj Africi, Port autonome d’Abidjanis također je glavni estuarij u more i distribucijsko središte za uvoz i izvoz robe za zapadnoafričke zemlje koje nemaju izlaz na more kao što su Burkina Faso i Mali.

Luka Guangzhou i Port autonome d’Abidjan dvije su važne luke u svijetu. Nova suradnja i razmjena poboljšat će njihovu konkurentnost u međunarodnoj trgovini, rekao je Hien Yacouba Sie, generalni direktor Port autonome d’Abidjan Authority.

Potpisivanje sporazuma novi je početak za Guangzhou i Afriku u daljnjem jačanju međunarodne trgovinske razmjene, promicanju regionalne suradnje i poboljšanju komunikacijskih kanala između Kine i Afrike, rekao je Sun Xiuqing, ravnatelj Lučke uprave Guangzhoua.

Sada je luka Guangzhou otvorila 263 kontejnerske rute, uključujući 157 vanjskotrgovinskih linijskih ruta. U međuvremenu je otvoreno 6 prekomorskih ureda i uspostavljeno 55 međunarodnih luka prijateljstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)