U gradu Pingxiang u južnokineskom Guangxiju uvoz voća raste ove godine

Vrata prijateljstva u gradu Pingxiang u južnoj kineskoj autonomnoj regiji Guangxi Zhuang zabilježila su stabilan rast uvoza voća ove godine, izvijestila je u ponedjeljak China News Service (CNS).

Veliki kamioni natovareni sa 745 tona duriana uvezenih iz Vijetnama ušli su u Kinu kroz kopnenu luku u gradu u ponedjeljak, obilježavajući dan najvećeg uvoza duriana u luci do sada ove godine.

Od 2022. durianima iz Vijetnama dopušten je ulazak na kinesko tržište, čime se diverzificira opskrba i kanali kupnje duriana za kupce. Nakon istovara u luci Pingxiang, roba će biti otpremljena na različita mjesta diljem zemlje.

Zbog kratkog roka trajanja svježeg duriana, lokalna granična inspekcijska stanica i carinske vlasti pokrenule su politiku pokretanja posebne propusnice za voće kako bi se olakšalo carinjenje voća bez zaustavljanja radi daljnjih postupaka.

Luka je vidjela sve veći broj uvezenog tropskog voća kao što su durian, liči, mango i jackfruit koji ulazi na domaća tržišta. Šesnaest kamiona s ukupno 251 tonom vijetnamskih svježih duriana stiglo je u luku 28. svibnja, a domaći potrošači uskoro će ih moći kupiti, rekao je Wu Yongdong, dužnosnik granične inspekcijske postaje Friendship Gate.

Do 28. svibnja uvoz voća iz zemalja ASEAN-a kroz Vrata prijateljstva dosegao je 626.100 tona, s trgovinskom vrijednošću od 3,397 milijardi juana, što je povećanje od 256 posto odnosno 415 posto na godišnjoj razini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)