Pekinški međunarodni sajam knjiga, prozor za čitanje Kine i svijeta

Okružen postavom “životinjske vojske” koja se sastoji od gibona, velikih pandi i tibetanskih antilopa, na izložbi je održana ceremonija potpisivanja izvoza mongolskih i hindskih autorskih prava za novu seriju knjiga pod nazivom “Serija mojih nacionalnih parkova”. zoni na 29. Pekinškom međunarodnom sajmu knjiga (BIBF), koji je u nedjelju završio u Pekingu.

Kao prvi set izvorne dječje literature o kineskim nacionalnim parkovima, serija je izvezla svoja autorska prava na engleski, ruski, njemački, francuski, japanski, talijanski i tajlandski.

Sajam, koji se prostire na ukupnoj površini od 51.900 četvornih metara, okupio je oko 2.500 izlagača iz 56 zemalja i regija te izložio preko 200.000 kineskih i stranih naslova.

Jeremy North, izvršni direktor za izdavanje knjiga u Taylor & Francis Books, rekao je da je tvrtka uspostavila čvrsta suradnja i prijateljstva s mnogim izdavačkim institucijama u Kini, a njezin se opseg izdavanja stalno širi.

Iako predstavlja više kineskih djela ostatku svijeta na engleskom jeziku, također je prevela sve više stranih knjiga na kineski i predstavila ih kineskim čitateljima, rekao je North.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)