Sastanak održan u južnokineskom Guangzhou za promicanje trgovine između poduzeća Kine i arapskih država

Kinesko-arapski sastanak o poslovnoj suradnji 2023. održan je u četvrtak u Guangzhouu, južnokineskoj provinciji Guangdong, izvijestio je Chinanews.com.

Događaj koji su zajednički održali odbori Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine (CCPIT) autonomne regije Ningxia Hui, provincije Guangdong i grada Guangzhoua okupilo je oko 150 sudionika iz relevantnih vladinih odjela, poslovnih udruženja, industrijskih parkova i poduzeća.

Na sastanku je potpisan memorandum o suradnji između odbora CCPIT Ningxia i Guangzhou. Na događaju je potpisano ukupno 14 projekata suradnje u vrijednosti od 377 milijuna juana (oko 53,28 milijuna američkih dolara), koji pokrivaju područja uključujući pametnu poljoprivredu, transformaciju znanstveno-tehnoloških dostignuća, razvoj talenata, izvoz automobila i tako dalje.

Uz podršku platforme međunarodnog sajma Guangdong 21st Century Maritime Silk Road International Expo, sastanak je predan korištenju mehanizma industrijske i komercijalne suradnje između Kine i Arapskih država, kao i poboljšanju koordinacije između istočnih i zapadnih regija Kine, u pokušaju promicanja gospodarske i trgovinske suradnje među poduzećima i poslovnim udruženjima arapskih država i kineskih Ningxia i Guangdonga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)