Siemens širi poslovanje u Kini

Njemački industrijski div Siemens uložit će 2003. uložiti 2 milijarde eura (2,18 milijardi američkih dolara) diljem svijeta u izgradnju i proširenje svojih proizvodnih kapaciteta, uključujući 140 milijuna eura samo u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sichuan, objavila je tvrtka u četvrtak.

Siemens planira proširiti svoju digitalnu tvornicu u Chengduu, glavnom gradu pokrajine Sichuan, čime će otvoriti 400 novih radnih mjesta. Proširenje je dio strategije da se “služi lokalnim mogućnostima rasta u Kini za Kinu”, prema tvrtki.

Siemens nije otkrio podatke o prodaji svog glavnog odjela Digital Industries u Kini. Prema njemačkom listu Handelsblatt, oni se procjenjuju na više od 2 milijarde eura, a trebali bi se udvostručiti do 2025. godine.

“Mnogi Siemensovi kupci u Kini rani su usvojitelji novih tehnologija, posebice u digitalizaciji i visokotehnološkoj proizvodnji”, navodi se u priopćenju tvrtke.

U 2022. ukupna prodaja Siemensa u Kini porasla je na 9,6 milijardi eura, što je 16 posto više u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima tvrtke.

Siemens će također uložiti u novi inovacijski centar za digitalno istraživanje i razvoj (R&D) u Shenzhenu u južnokineskoj provinciji Guangdong kako bi se “ubrzao” razvoj sustava za kontrolu kretanja s digitalizacijom i tehnologijom energetske elektronike.

Roland Busch, predsjednik i glavni izvršni direktor Siemensa AG, istaknuo je važnost poslovanja tvrtke u Kini.

“Kinesko tržište je snažno i nastavit će rasti”, rekao je u četvrtak za Handelsblatt. Niti jedna tvrtka ne može priuštiti da propusti te prilike, rekao je.

Kao dio svoje investicijske kampanje, Siemens je u četvrtak također najavio planove za izgradnju nove tvornice visoke tehnologije u Singapuru po cijeni od 200 milijuna eura kako bi zadovoljio rastuću potražnju u jugoistočnoj Aziji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)