Kina otkriva prvi moderni plan razvoja zaštićene poljoprivrede

Kina je objavila svoj prvi plan za razvoj moderne zaštićene poljoprivrede, određujući četiri primarna zadatka za industriju u razdoblju 2023.-2030.

Strategija, koju su zajednički izradili Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i još tri državna tijela, ukazuje da suvremeni zaštićeni uzgoj treba biti energetski učinkovit i pogodan za rad strojeva, a stočarstvo će se temeljiti na učinkovitom i intenzivnom razvoju, kažu u ministarstvu. Četvrtak.

Prema planu, ribarstvo će se uglavnom fokusirati na ekološku akvakulturu, a u modernim logističkim kapacitetima naglasak će biti na skladištenju, čuvanju i sušenju poljoprivrednih proizvoda.

U planu je navedeno da će do 2030. stopa mehanizacije zaštićene poljoprivrede i stopa doprinosa znanstvenog i tehnološkog napretka industriji vjerojatno doseći 60 odnosno 70 posto, a izgradit će se i inovacijske osnove za modernu zaštićenu poljoprivredu.

Država će ojačati svoju političku potporu i usmjeravati društveni kapital za aktivno ulaganje u razvoj moderne zaštićene poljoprivrede putem mjera koje uključuju investicijske subvencije i posebne obveznice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)