Autonomna regija Ningxia – novi smjer za poljski izvoz

Dana 16. lipnja u hotelu Mercury u Varšavi održan je sastanak posvećen uspostavljanju suradnje poduzetnika iz Poljske s predstavnicima velikih kompanija iz rudarskog, metalurškog i prehrambenog sektora iz Ningxie.

Konferencija je započela govorom predstavnika kineskog veleposlanstva u Poljskoj, g. Xu Xiaofenga, zatim je voditeljica delegacije, gđa. Yang Jin, opširno govorila o mogućnostima prehrambenog sektora u regiji, uglavnom na temelju proizvodnja goji sjemenki.

Tema daljnjih izlaganja i razgovora bila je uvoz i izvoz proizvoda

i usluge iz obje zemlje.

Izravni susreti poduzetnika, međusobna razmjena i B2B prezentacije najučinkovitiji su načini stjecanja novih poslovnih partnera. Tijekom današnje konferencije uspostavljeni su brojni novi poslovni odnosi koji imaju priliku rezultirati ugovorima.

Autonomna regija Ningxia graniči s provincijama Shaanxi, Gansu i Unutarnja Mongolija. Njezinim teritorijem protječe Žuta rijeka, a najveći dio područja je pustinja ili polupustinja.

Prošle je godine regija zabilježila porast trgovine s Bliskim istokom, gdje je obujam trgovine dosegao 970 milijuna juana (oko 138,8 milijuna američkih dolara). To predstavlja porast od 72 posto u odnosu na prethodnu godinu. Istodobno je izvoz dosegao 920 milijuna juana, što je povećanje od 70,3 posto.

Trgovina s Turskom, Izraelom i Egiptom – tri najveća trgovačka partnera Ningxie na Bliskom istoku – porasla je na 520 milijuna, 140 milijuna i 110 milijuna juana.

Glavna snaga vanjske trgovine regije su privatna poduzeća. Opseg uvoza i izvoza privatnih poduzeća u Ningxia dosegnuo je više od 12,23 milijarde juana prošle godine, povećanje od 72,7 posto.

Ove godine regija se fokusira na srednju i istočnu Europu, tražeći nove kanale nabave i prodaje.

Autonomna regija Ningxia Hui (Ningxia) jedna je od petnaest autonomnih regija u Kini, naseljena uglavnom etničkom skupinom Hui.

Prema podacima iz 2020., populacija Ningxie bila je približno 6,6 milijuna ljudi.

Ningxia je jedna od manjih autonomnih regija Kine, ali već godinama bilježi dinamičan gospodarski rast.

Glavni gospodarski sektori Ningxie

Ningxia je jedan od najvećih proizvođača energije vjetra u Kini. Ima značajne resurse vjetra i ulaže u razvoj vjetroelektrana.

Regija također ima nalazišta ugljena, koji su važan izvor energije za lokalno i nacionalno gospodarstvo.

Unatoč surovoj klimi i ograničenim vodnim resursima, poljoprivreda igra važnu ulogu u gospodarstvu Ningxie. Regija je poznata po uzgoju grožđa koje se koristi za proizvodnju vina.

Ningxia također ima uspješan turistički sektor. Regija nudi atrakcije kao što je Kineski zid, prekrasne pustinjske krajolike i važna vjerska mjesta za zajednicu Hui.

Kineska vlada nastavlja ulagati u razvoj infrastrukture u regiji Ningxia, uključujući izgradnju novih cesta, prometne mreže, bolnica i škola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)