Egipatsko-kinesko zajedničko ulaganje proizvodi prvu naftnu platformu

Egipat je u srijedu predstavio svoju prvu lokalno proizvedenu naftnu platformu u luci Ain Sokhna u sjeveroistočnom Egiptu.

Automatsku kopnenu platformu za bušenje nafte na prikolici od 2000 konjskih snaga proizvelo je zajedničko ulaganje Egipta i Kine.

“Ovo je prva naftna bušilica napravljena u Egiptu i pomoći će u provedbi programa kopanja i iskapanja u zemljišnim područjima”, rekao je egipatski ministar nafte i mineralnih resursa Tarek El-Molla na ceremoniji uručenja.

Dodao je da je lokalna proizvodnja kopača novi i važan korak koji naftnom sektoru omogućuje da optimalno iskoristi svoje mogućnosti i ubrza svoje planove za bušenje bušotina kako bi se povećala proizvodnja nafte i resursi plina, usred rastuće potražnje za naftom.

“Kopač je model plodne gospodarske suradnje između Egipta i Kine i uspješan primjer prijenosa proizvodne tehnologije iz Kine u Egipat”, rekao je El-Molla.

U međuvremenu, Zhang Chaoyang, ministar kineskog veleposlanstva u Egiptu, rekao je da je uspješna realizacija projekta važan rezultat dugogodišnje dobre suradnje između kineskih tvrtki i njihovih egipatskih partnera.

Ovo je živopisan primjer aktivnog sudjelovanja kineskih tvrtki u Egiptu u zajedničkoj izgradnji “Inicijative Pojas i put”, rekao je Zhang.

Kao proizvođač kopača za iskop, Egyptian Petroleum HH Rig Manufacturing S.A.E Co. sufinancirale su podružnice kineske Honghua Group Ltd i Egyptian General Petroleum Corporation.

Zhu Hua, izvršni potpredsjednik Honghua Group Ltd, rekao je za Xinhuu da je lokalizirana proizvodnja platforme za bušenje u Egiptu ublažila nedostatak uvezene opreme za naftu i plin i obučila lokalne tehničke talente da pomognu neovisnom rudarstvu u zemlji i poboljšaju učinkovitost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)