Forum Kina-ASEAN 2023

U subotu je u turističkom gradu Guilinu na jugu Kine završio trodnevni forum Kina-ASEAN 2023. posvećen inovacijama i suradnji za održivi razvoj.

Događaj je okupio sudionike iz Kine i zemalja članica ASEAN-a, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, poduzeća i istraživačkih institucija.

Tijekom foruma sudionici su razmijenili mišljenja o temama poput transfera zelenih tehnologija, turističkih gradova i iskustava u izgradnji nacionalnih demonstracijskih zona inovacija Ciljeva održivog razvoja (SDG).

“Kina je voljna aktivno surađivati sa zemljama ASEAN-a, razmjenjivati praktična iskustva i postignuća u održivom razvoju i dati dobar primjer vanjske suradnje”, rekao je Zhu Xuehua, dužnosnik kineskog Ministarstva znanosti i tehnologije

“Sastanak ovdje u Guilinu, u gradu s prekrasnim vidicima, planinama, rijekama i živahnom kulturom tapiserija, snažan je podsjetnik na hitnost slijeđenja održivog puta naprijed – onog koji čuva ove obilne resurse za buduće generacije”, rekao je James George, zamjenik predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih naroda.

George je dodao da je živahno i dugotrajno partnerstvo između Kine i ASEAN-a dokaz snage regionalne suradnje i može igrati ključnu ulogu u ubrzavanju napretka prema zajedničkim ambicijama Ciljeva održivog razvoja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)