NAFR objavljuje administrativna pravila o tvrtkama za financiranje automobila, koja stupaju na snagu 11. kolovoza

Nacionalna uprava za financijsku regulaciju (NAFR) nedavno je objavila administrativna pravila o tvrtkama za financiranje automobila, koja stupaju na snagu 11. kolovoza, kako bi ojačala regulaciju sektora, izvijestila je 14. srpnja Xinhua Finance.

Pravila zahtijevaju da pružatelji kapitala tvrtki za financiranje automobila budu nebankarska poduzeća koja su registrirana kod kuće i šire u skladu s relevantnim zakonima i propisima te imaju zasebnu pravnu osobnost.

Među njima, glavni dobavljači kapitala tvrtke za financiranje automobila bit će proizvođači kompletnih vozila ili nebankarske financijske institucije.

Najmanje jedan od pružatelja kapitala tvrtke za financiranje automobila mora imati više od pet godina iskustva u upravljanju kreditima za potrošnju automobila i kontroli rizika. U suprotnom će autofinancijska tvrtka uvesti kvalificirani profesionalni tim za upravljanje, koji će uključivati najmanje jedno više rukovodeće osoblje koje ima bogato poslovno iskustvo u autofinancijama i jedno profesionalno osoblje za upravljanje rizicima.

Kao što propisuju pravila, minimalni registrirani kapital tvrtke za financiranje automobila iznosi jednu milijardu juana ili ekvivalent u drugim slobodno konvertibilnim valutama, a registrirani kapital mora biti jednokratno uplaćeni kapital.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)