Kina juri s izvozom pametnih bicikala

Kina, dugo poznata kao “kraljevstvo bicikala”, sada je prednjačila s pametnom tehnologijom, privlačeći globalne ljubitelje bicikala pametnim biciklima i vrhunskim modelima po povoljnim cijenama.

Golden Wheel Group, vodeće kinesko poduzeće za bicikle, izvozi različite e-bicikle koji uključuju njegovu patentiranu tehnologiju.

Tvrtkin najnoviji pametni model, opremljen uklonjivom baterijom modula za više aplikacija, lansiran je na europsko tržište u prvoj polovici 2023., dajući poticaj prihodu od izvoza u prvom polugodištu, koji je dosegnuo 85 milijuna američkih dolara unatoč padu u cjelokupnom tržištu.

Sjedište tvrtke je u sjevernokineskoj općini Tianjin, poznatoj kao najveća kineska baza za proizvodnju bicikala i distribucijski centar. Osim izvoza bicikala putem pomorskog transporta, lučki grad je zabilježio porast izvoza bicikala putem usluge teretnih vlakova Kina-Europa.

U prvih pet mjeseci ove godine, željeznička usluga iz Tianjina, koja je više od mjesec dana brža od isporuke putem offshore brodova, obradila je 13,02 milijuna američkih dolara izvoza bicikala, što je 11,5 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Izvozna cijena bicikla proizvedenog u Kini iznosila je u prosjeku 90 američkih dolara 2022., što je povećanje od više od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima Kineske udruge biciklista.

“Kao zemlja koja proizvodi i prodaje bicikle s globalnim tržišnim udjelom od preko 70 posto, skok cijena je značajan”, rekao je Guo Wenyu, glavni tajnik udruge, pripisujući to globalnom trendu za inteligentnijim i vrhunskim biciklima.

Vozeći se na tom novom valu, Golden Wheel Group, primjerice, razvila je pametni bicikl s ugrađenom tehnologijom umjetne inteligencije koja može naučiti vozačeve navike vožnje i autonomno prilagoditi motorni sustav i brzinu prema uvjetima na cesti, čime se postiže dulji raspon rada baterije.

Aima Technology Group Co., Ltd., još jedan vodeći kineski proizvođač e-bicikala, lansirao je integrirani digitalni ekosustav sastavljen od platforme u oblaku, koja omogućuje interaktivne i inteligentne funkcije koje povezuju vozača, e-bicikl i kacigu.

“Ove godine 50 posto novih Aiminih bicikala opremljeno je pametnom tehnologijom, a to će porasti na 90 posto do 2025.”, rekao je Xiao Bing, direktor Aiminog istraživačkog centra.

Kineski proizvođači bicikala primijetili su da je funkcija bicikala s vremenom evoluirala, krećući se od običnog transportnog alata do sustava za vježbanje i zabavu.

“Pametni bicikli proizvedeni u Kini postali su široko prepoznati na globalnom tržištu”, rekao je Yang Yufeng, generalni direktor Golden Wheel Group.

Rekao je da su kineske tvrtke predane vođenju novih trendova u industriji bicikala, jer industrija sve više integrira novu energiju, nove materijale i nove tehnologije.

Tvrtka je izvozila proizvode u više od 120 zemalja i regija a u Češkoj je tvornicu postavila 2016. Sada se može pohvaliti podružnicama u Sjedinjenim Državama, Britaniji i Japanu.

U ožujku ove godine službeno je osnovan novi centar za istraživanje i razvoj i marketing tvrtke u Frankfurtu, usmjeren na tržište visoke klase u Europi i Sjedinjenim Državama. Centar će se fokusirati na razvoj biciklističkih aplikacija za Internet stvari (IoT).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)