Događaj za promicanje ulaganja u istočno kineski Shandong Weihai održan u Belgiji

Flandrsko-kineska gospodarska komora (FCCC) nedavno je u Belgiji održala internetski promotivni događaj koji predstavlja investicijsko okruženje i poslovne mogućnosti grada Weihai, istočnokineske pokrajine Shandong.

Weihai se može pohvaliti dobrim okruženjem za ulaganja i poslovni razvoj, rekla je Gwenn Sonck, izvršna direktorica FCCC-a.

Najnoviji napredak osam velikih industrijskih klastera i 10 industrijskih lanaca Weihaija ilustrirao je Chen Hui, glavni predstavnik Europskog gospodarskog i trgovinskog predstavništva općinske vlade Weihai u smislu industrije, poduzeća, politika i tržišnog potencijala.

Bekaert sa sjedištem u Belgiji, koji je izgradio tvornicu čelične užadi u Weihaiju 2004., podijelio je svoju priču s Weihaijem tijekom događaja, napominjući da su sveobuhvatne usluge koje pruža Weihai potaknule samopouzdanje tvrtke da poveća kapital i proširi proizvodnju, gledajući na izgradnju svog pogona u Weihaiju u najveću tvornicu čelične užadi na svijetu.

Sljedeće godine bit će 20. godišnjica naše tvornice Weihai, rekao je Adam Touhig, viši potpredsjednik Bekaert Rubber Reinforcement Asia.

Napominje se da je Belgija jedan od važnih izvora stranih ulaganja u Weihai. Korištenje belgijskih ulaganja čini 60 posto Weihaijevih europskih ulaganja. Grad Weihai tako se povezao s FCCC-om, pri čemu ovaj potonji pomaže u promicanju i traženju suradnje kao Weihaijev “Gradski partner” u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)