Vanjska trgovina Šangaja premašila je 2 trilijuna juana u prvoj polovici godine

U prvoj polovici ove godine vanjska trgovina Šangaja porasla je 11,4 posto na godišnjoj razini na više od 2 trilijuna juana (oko 280 milijardi američkih dolara), što predstavlja rekordno visoku razinu za ovo razdoblje godine, rekle su lokalne carinske vlasti.

Naime, gradska su privatna poduzeća doprinijela više od polovice snažnog rasta vanjske trgovine tijekom tog razdoblja, što ukazuje na povećanje uvoza i izvoza sektora od 20,7 posto na godišnjoj razini — brže od poduzeća financiranih iz inozemstva i poduzeća u državnom vlasništvu.

To pokazuje da je privatni sektor u Šangaju generirao ukupnu vrijednost uvoza i izvoza od oko 3,54 milijarde juana svaki dan tijekom tog razdoblja. To pokazuje kako je sektor postao važan akcelerator za kontinuirani rast vanjske trgovine grada.

Od ukupnog iznosa, šangajski izvoz dosegnuo je više od 846 milijardi juana u prvih šest mjeseci ove godine, što je 15,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu, dok je uvoz iznosio ukupno 1,25 bilijuna juana, što je 9,1 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)