Kinesko-britansko fotografsko natjecanje za predstavljanje kulturnog bogatstva i razmjene

“Ljepota preko granica: Kinesko-britansko fotografsko natjecanje” pokrenuto je ovdje u srijedu s ciljem prikazivanja kineskih krajolika i bogatstva njezine kulture, kao i dinamične razmjene između Kine i Britanije.

U zajedničkoj organizaciji Kineskog nacionalnog turističkog ureda u Londonu, Nouvelles d’Europe Britain Edition i Shangtufang Image Art Studio, natjecanje također uživa potporu Odjela za kulturu Veleposlanstva Kine u Britaniji, Britanskog kraljevskog fotografskog društva, Globalne fotografske unije, Sino-European Arts, kao i Beijing-London Short Video Festival.

Natjecanje, otvoreno za ljubitelje fotografije iz cijelog svijeta, podijeljeno je u tri dijela: “Prekrasna Kina”, “Sjajna Kina” i “Dojmovi Kine i Britanije”.

Važno je razumjeti ljude i kulturu drugih zemalja, a “fotografija je najbolji način za to”, rekao je Michael Pritchard, direktor programa Kraljevskog fotografskog društva.

“U trenutku kada ulazimo u umjetnu inteligenciju, trebamo svijet koji radi zajedno i ruši barijere. Medij poput fotografije, u neku ruku, je jezik koji prelazi te barijere. Ne morate ga prevoditi na mandarinski ili engleski “, rekao je Tim Flach, predsjednik Udruge fotografa Britanije, u intervjuu za Xinhuu nakon ceremonije pokretanja natjecanja.

Po njegovom mišljenju, natjecanja poput “Beauty Across Borders” nude priliku za istraživanje razlika i dodirnih točaka između dviju kultura.

“Prema mom razumijevanju, jezik fotografije nadilazi riječi jer ujedinjuje kulture kroz vizualni razgovor međusobnog razumijevanja. Služi kao prozor u različite kulture, omogućujući nam da zakoračimo u drugi svijet”, rekao je Li Liyan, ministar savjetnik za kulturna pitanja kineskog veleposlanstva u Britaniji.

Radovi se podnose do 31. listopada. Ocjenjivački sud sastoji se od profesionalnih fotografa iz Kine i Britanije, koji će ocjenjivati profesionalnost umjetničkih radova i bodovati ih na temelju tri kriterija: relevantnosti teme, umjetničkog značenja i vizualne prezentacije.

U prosincu će biti proglašena tri dobitnika za prvu nagradu, devet dobitnika za drugu nagradu, 15 dobitnika za treću nagradu, te 30 dobitnika za počasno priznanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)