Kinesko-mongolska granična luka bilježi rast izvoza voća i povrća u prvoj polovici godine

Erenhot, najveća kopnena luka na kinesko-mongolskoj granici, zabilježila je udvostručenje izvoza voća i povrća u Mongoliju i u obimu i u vrijednosti tijekom prvih šest mjeseci ove godine, prema lokalnim carinama.

Izvoz u tom razdoblju iznosio je ukupno 55.000 tona, u vrijednosti od 100 milijuna juana (oko 14 milijuna američkih dolara), priopćila je carina Erenhot.

Otprilike 714 km od mongolske prijestolnice Ulan Batora, luka Erenhot u sjevernokineskoj autonomnoj regiji Unutarnja Mongolija upravlja većinom uvoza voća i povrća iz Mongolije.

Otkako je luka pokrenula “zeleni kanal” za poljoprivredne proizvode između dvije zemlje 2018. godine, gotovo 422.000 tona voća i povrća, u vrijednosti od više od 600 milijuna juana, izvezeno je iz Kine u Mongoliju.

Tvrtka parka za uvoz i izvoz voća, povrća, žitarica i ulja Haogang u gradu Erenhotu, unutarnja Mongolija, može napuniti prosječno 20 kontejnera dnevno s oko 500 tona voća, povrća i dnevnih potrepština za Mongoliju.

Feng Zhigang, upravitelj tvrtke, rekao je da voće i povrće proizvedeno u Kini godinama postaje sve popularnije među stanovnicima Mongolije zbog svoje kvalitete i raznolikosti. Zeleni izvozni kanal luke također je olakšao trgovinu, dok je roba bila svježa i dobrog okusa, rekao je Feng.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)