London je domaćin sajma China International Supply Chain Expo

U srijedu je održan Roadshow prvog sajma China International Supply Chain Expo (CISCE), kojem je prisustvovalo oko 140 predstavnika britanskih i kineskih poslovnih udruga, poduzeća i medijskih organizacija.

CISCE, koji će se održati u Pekingu između 28. studenog i 2. prosinca 2023., bit će prva svjetska izložba na nacionalnoj razini posvećena opskrbnim lancima. Stvara novu javnu platformu za globalne napore za promicanje stabilnog i neometanog funkcioniranja industrijskih i opskrbnih lanaca za gospodarski rast, rekao je Bao Ling, ministar kineskog veleposlanstva u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK), sudionicima Roadshow-a.

Bao je pozvao britanske tvrtke da u potpunosti iskoriste CISCE kako bi istražile mogućnosti suradnje, podijelile dividende rasta Kine i proširile prostor za tamošnje poslovanje.

Sherard Cowper-Coles, predsjedavajući Kinesko-britanskog poslovnog vijeća, rekao je da toplo pozdravlja i podržava sajam te da će predvoditi izaslanstvo iz Ujedinjenog Kraljevstva koje će s entuzijazmom sudjelovati.

“Ono što radimo je borba protiv sila neznanja i deglobalizacije, osiguravajući da svijet ostane povezan ekonomski, komercijalno i kulturno u interesu svih naših ljudi”, rekao je Cowper-Coles.

S planiranim izložbenim prostorom od preko 100.000 četvornih metara, CISCE u Pekingu sadržavat će pet opskrbnih lanaca: pametna vozila, zelenu poljoprivredu, čistu energiju, digitalnu tehnologiju i zdrav život, a također će imati izložbeni prostor za usluge opskrbnog lanca, rekao je Yu Jianlong, potpredsjednik Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine (CCPIT).

Jack Perry, predsjednik “Mladih ledolomaca” 48 Group Cluba (neprofitna organizacija sa sjedištem u Londonu posvećena promicanju bilateralne trgovine između Kine i Ujedinjenog Kraljevstva) i glavni izvršni direktor (CEO) London Export Corporation, rekao je da su napori i akcije CCPIT-a pokazali da “u Kini postoji interes za istraživanje i rješavanje problema koje vidimo pred sobom, umjesto zatvaranja vrata.”

“Bez brzih, pouzdanih lanaca opskrbe s razumnom cijenom, neće biti posla”, rekao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)