Preko 70 posto vanjske trgovine Shandonga doprinio je privatni sektor u prvoj polovici godine

Vanjska trgovina istočnokineske provincije Shandong dosegnula je 1,56 bilijuna juana (oko 218 milijardi američkih dolara) u prvoj polovici ove godine, što je 1,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu, od čega više od 70 posto dolazi iz privatnog sektora, objavile su lokalne vlasti.

Tijekom tog razdoblja, privatna poduzeća u pokrajini zabilježila su rast vanjske trgovine od 3 posto na godišnjoj razini i doprinijela su 73,6 posto ukupnom uvozu i izvozu Shandonga. Ove brojke također pokazuju sve istaknutiji status privatnog sektora pokrajine u pokretanju vanjske trgovine, rekla je lokalna carina na tiskovnoj konferenciji u utorak.

Od ukupnog iznosa, izvoz Shandonga porastao je 1,9 posto na gotovo 925 milijardi juana, dok je uvoz porastao 1,7 posto na više od 638 milijardi juana tijekom prvih šest mjeseci ove godine.

Naime, trgovina pokrajine sa zemljama duž Pojasa i puta porasla je 12 posto na godišnjoj razini na ukupno 632 milijarde juana tijekom tog razdoblja, od čega više od 80 posto dolazi iz privatnog sektora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)