Partnerstvo pobratimskih gradova između Weihaija iz istočne Kine i Bucheona iz ROK-a promiče razmjenu i suradnju

Ove godine obilježava se 23. godina prijateljske razmjene između grada Weihai, istočnokineske provincije Shandong, i grada Bucheon u Republici Koreji (ROK).

Dva su grada ostvarila praktičnu razmjenu i suradnju u područjima poput gospodarstva, vanjske trgovine, kulture, obrazovanja, sporta i razmjene mladih.

U Weihaiu je došlo do ulaganja sve većeg broja poduzeća iz Koreje, a broj poduzeća iz Bucheona koja su uložila u Weihai iznosio je 77 na svom vrhuncu, rekao je dužnosnik Ureda za vanjske poslove Weihaija.

Tvrtke iz Bucheona koriste zdravo i pouzdano poslovno okruženje u Weihaiju, dok neka poduzeća iz Weihaija ulažu i u bratski grad, a svaka strana redovito šalje osoblje da sudjeluje u velikim događajima koje održava druga strana, kao što su sastanci za pronalaženje partnera, vrhunski forumi i međunarodnih festivala animacije.

U međuvremenu, Sveučilište Bucheon ima opsežnu suradnju sa Sveučilištem Shandong (Weihai), Weihai Vocational College, Weihai Ocean Vocational College, Weihai Vocational Secondary Professional School, itd.

“Naše sveučilište i Sveučilište Bucheon potpisali su 2022. godine sporazum o suradnji, a dvije strane će izvršiti detaljnu razmjenu u dijeljenju resursa kurikuluma, reformi nastave, interakciji nastavnika i učenika”, rekao je dužnosnik srednje strukovne strukovne škole Weihai.

Osim toga, Weihai već dugo provodi aktivnosti razmjene obiteljskih iskustava s Bucheonom, a 230 učenika srednjih škola s obje strane do sada je sudjelovalo u offline razmjenama.

Animatorske kuće dvaju gradova također su potpisale ugovore o suradnji, a nogometne i stolnoteniske ekipe dvaju gradova međusobno su se posjećivale i održale prijateljske utakmice u svrhu promicanja kulturne i turističke razmjene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)