Tencent započinje suradnju s poljskim Techlandom

Kineski holding Tencent postao je većinski dioničar Techlanda – obavijestio je Paweł Marchewka, predsjednik Techlanda. Tvrtka će zadržati prava intelektualnog vlasništva i kreativnu slobodu. Paweł Marchewka ostat će predsjednik tvrtke. Paweł Marchewka s entuzijazmom je govorio o uspostavi suradnje s Tencentom.

“Danas sam sretan što mogu najaviti partnerstvo s Tencentom, tvrtkom koja će postati većinski dioničar Techlanda. Udruživanje snaga s Tencentom stavit će nas u najbolju brzinu kada je u pitanju implementacija naše vizije igara. Odabrali smo saveznika koji je već radio s nekim od najboljih svjetskih gaming kompanija i pomogao im da dosegnu nove visine – poštujući njihove načine rada. Zadržat ćemo puno vlasništvo nad našim naslovima, zadržati umjetničku i kreativnu slobodu i nastaviti djelovati na način koji smatramo ispravnim. I dalje ću biti generalni direktor studija. Sretan sam što činimo ovaj veliki korak u budućnost – i što to mogu podijeliti s vama” – rekao je izvršni direktor Techlanda.

Tencent je međunarodna tehnološka i investicijska korporacija, usmjerena na moderne tehnologije i internet.

Techland je poljska tvrtka koja proizvodi i izdaje računalne igre.

Tvrtku je 1991. godine osnovao Paweł Marchewka. U početku se usredotočio na prevođenje stranih programa i njihovo objavljivanje na poljskom tržištu. Godine 1993. Techland je počeo proizvoditi vlastiti softver: rječnike, prevoditelje i računalne igre. U kolovozu 2013. tvrtka je pokrenula podružnicu u Vancouveru, Kanada, pod imenom Digital Scapes Studios. Prilikom izrade igara tvrtka koristi vlastiti motor C-Engine. Najveći uspjeh među igrama koje je kreirao Techland postigao je serijal Dead Island (7,5 milijuna prodanih primjeraka do prosinca 2013.), Dying Light (18 milijuna primjeraka) i Call of Juarez (3 milijuna primjeraka).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)