Događaj za promociju turizma u kineskom “domu pandi” održan u Egiptu

Kineski kulturni centar u egipatskoj prijestolnici Kairu u utorak je održao događaj o promicanju turizma u “domu pandi” u jugozapadnoj kineskoj provinciji Sichuan.

Tijekom događaja potpisana su dva okvirna sporazuma o turističkoj i kulturnoj suradnji pod nazivom “Dom pande, čista zemlja Aba”, koji su predstavili prirodne ljepote tibetanske i autonomne prefekture Aba i Qiang.

Yang Ronghao, kulturni savjetnik kineskog veleposlanstva u Egiptu i direktor Kineskog kulturnog centra u Kairu, rekao je da je Aba poznata po svojim spektakularnim prirodnim krajolicima i slikovitim pogledima, kao što su snježne planine, livade, šarena jezera i velike rijeke.

“Danas se okupljamo u Kairu kako bismo istovremeno tražili razvoj, suradnju i prijateljstvo”, rekao je u svom govoru na događaju Liu Ping, tajnik Komiteta Komunističke partije Kine (CPC) Autonomne prefekture Aba Tibetan i Qiang. .

Aba, koja se nalazi na južnom podnožju tibetanske visoravni, može se pohvaliti s tri lokacije prirodne svjetske baštine, naime dolinom Jiuzhaigou, jezerom Huanglong i domom velikih pandi u provinciji Sichuan, rekao je Liu.

“Snažno pozdravljam građane Kaira da posjete Abu i ulažu u nju, te da uživaju u sjaju planina, ledu i snijegu, mirnom životu na visoravnima i osebujnim etničkim običajima”, rekao je.

Amr El-Kady, izvršni direktor Egipatske turističke uprave, rekao je da su bogata kineska povijest i zapanjujući prirodni krajolici izvor divljenja za cijeli svijet.

Napomenuo je da događaj potiče zajedničke projekte i partnerstva između egipatskih i kineskih turističkih tvrtki, koji mogu potaknuti gospodarski rast i stvoriti radna mjesta za lokalne zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)