Kina izdvaja 732 milijuna juana za pomoć u poljoprivredi nakon katastrofe

Kina je u utorak dodijelila sredstva za pomoć u katastrofama u ukupnom iznosu od 732 milijuna juana (oko 102,3 milijuna američkih dolara) kao potporu oporavka poljoprivredne proizvodnje, prema ministarstvu financija zemlje.

Sredstva su izdala Ministarstvo financija i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova, a bit će usmjerena u devet pokrajinskih regija, uključujući Hebei, Jilin, Heilongjiang i Fujian, kao i Beidahuang Group, jednu od najvećih kineskih poljoprivrednih i agrobiznisa. skupine.

Sredstva su namijenjena za hitnu poljoprivrednu zaštitu od poplava i pomoć u slučaju katastrofa te za potporu poljoprivrednoj proizvodnji nakon katastrofe.

Odgovarajuće potpore primijenit će se na kupnju poljoprivrednog materijala poput sjemena, sadnica, gnojiva, pesticida i operativne usluge za nastavak poljoprivredne proizvodnje te na sanaciju oštećenih poljoprivrednih proizvodnih objekata, kažu u Ministarstvu financija.

Rekordne kiše koje je donio tajfun Doksuri pogodile su sjevernu Kinu, oštetivši usjeve i poljoprivredne proizvodne pogone te dovevši do poplava u gradovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)